Reason to trust

How Our News is Made
Strict editorial policy that focuses on accuracy, relevance, and impartiality
Ad discliamer
Morbi pretium leo et nisl aliquam mollis. Quisque arcu lorem, ultricies quis pellentesque nec, ullamcorper eu odio.
Al enkele weken zien we dat de crypto fear & greed index rond de 50 zweeft, maar afgelopen week tikte de index zelfs al de 71 aan. Dit wil zeggen dat het algemene sentiment op de crypto markt meer neigt naar hebzucht dan naar angst. Dit, ondanks een recente correctie. Toch blijven de investeerders dus positief ingesteld.
De afgelopen week zagen we dat de Bitcoin koers een klein beetje daalde. Bij de Altcoins zagen we toch wel gemixte signalen. Waar Ethereum en TRON een klein beetje stegen, daalden de koersen van Solana, XRP en Cardano.
De crypto fear & greed index
De crypto fear & greed index is een grafiek die schommelt tussen 0 en 100. Wanneer de index tussen de 0 en de 40 staat, is dit een teken van (extreme) angst. Tussen 40 en 60 is neutraal en tussen de 60 en de 100 betekent dat het algemene sentiment op de markt voornamelijk gedomineerd wordt door hebzucht. Op het moment beweegt de index tussen de 65 en de 70, waaruit blijkt dat het marktsentiment vooral richting hebzucht gaat.

Bitcoin koers: een klein dipje
Dat de crypto fear & greed index nog steeds stabiel tussen de 60 en 75 beweegt, is bijzonder. Zeker als we kijken naar de crypto markt en hoe deze momenteel presteert. De afgelopen week zagen we meerdere correcties, waaronder bij Bitcoin.

In de afgelopen 24 uur zagen we een daling van 2%. Bitcoin is niet de enige token die het moeilijk lijkt te hebben, ook Ripple, Solana en Cardano zijn de afgelopen 24 uur ietwat gedaald. De vraag rijst: waarom blijft de index duiden op een bullish sentiment?
Hieronder lees je waarom.
Bullish sentiment op de crypto markt
Dat de crypto markt bullish is, is niet zonder reden. Zo zien we dat crypto steeds meer steun krijgt van de Amerikaanse overheid. Net voor het zomerreces werden er nog 3 pro-crypto wetten goedgekeurd: de GENIUS act, de CLARITY act en de Anti-CBDC act. Deze drie wetten kunnen zeker helpen met de aanvaarding van crypto. Het brengt onder andere meer zelfvertrouwen met zich mee voor de investeerders, gezien crypto ook nog institutionele steun krijgt. Daarbij zien we dat het beleid wat meer in balans is en dat er meer regulatoire duidelijkheid is.
De index: bullish sentiment
Het is dus niet gek dat de investeerders ondanks de correcties en dalingen positief blijven. Voor veel van de investeerders is dit een tijdelijk dipje en zal de markt zichzelf snel herpakken. Grotendeels heeft de cryptomarkt dit te danken aan de positieve ontwikkelingen rondom institutionele steun voor crypto. Mede hierdoor blijft de crypto greed and fear index toch zweven tussen neutraal en greed, en zien we weinig angst.
Altcoin season
Het gaat inmiddels dus redelijk goed met de crypto markt. De crypto greed & fear index blijft duiden op hebzucht. Zeker met de altcoins gaat het goed, en het lijkt erop dat we binnenkort een Altcoin season zullen krijgen. Omdat veel investeerders op zoek zijn naar leuke projecten om in te investeren. Hierom hebben we nog een interessant project uitgelicht.
TOKEN6900
Laten we eerlijk zijn, niet elke token doet wat die belooft. Veel tokens verschuilen zich achter ingewikkelde utilities of andere loze beloftes. TOKEN6900 doet het helemaal anders. Deze token geeft je exact wat ze beloven. Nou ja, het zit zo: ze beloven niets, en je krijgt dan ook niets. TOKEN6900 heeft geen utility, geen roadmap en geen duidelijke tokenomics. Wat biedt de token dan wel? Heel veel memes en brainrot.
De tokenomics zijn niet helemaal duidelijk: zo’n 24,9993% van de tokens hebben een onbekende functie. Verder gaat er 40% van de tokens naar de marketing, 10% naar de vibe liquiditeit en 15% naar de vibe code ontwikkeling. 0,0007% van de tokens wordt 5 jaar gelockt. Verder is er nog 5% voor beloningen/airdrops/burns en 5% voor de staking beloningen.